Vakantiewijnen Deel II – The Reds

SaveSavedRemoved 0
Deal Score0
Deal Score0

Rood is de kleur die diep verweven is met enkele van onze sterkste gevoelens: passie, liefde, woede, gevaar. Het symboliseert zelfs geluk. Welke betere wijn kan je meenemen naar je volgende familiebijeenkomst?

Om vele redenen zijn de feestdagen een goed moment om wijn in te slaan – om van te genieten, cadeau te doen en te verzamelen. Net als de kleur zelf, bieden rode wijnen een spectrum van gedurfde en oogverblindende variëteiten om van te genieten. De Cabs werken meestal goed met de meeste rood vlees, lamsvlees en een smaakvol bereide Ahi-tonijn. We houden van Pinot Noirs vanwege hun veelzijdigheid – de meeste zijn zowel soepel als gedurfd genoeg om goed te werken met lichtere gerechten zoals geroosterde zalm of wildgevogelte en zwaardere, klassieke dinergerechten zoals Beef Wellington.

Over Beef Wellington en familiebijeenkomsten gesproken – dit is een van de tradities van mijn familie! Vele jaren geleden gaf ik mijn man Het nieuwe basiskookboek door Silver Palate-auteurs Julee Rosso en Sheila Lukins. We hebben tientallen jaren plezier gehad met het verkennen van zoveel keukens en culturen door middel van de recepten en informatieve anekdotes. Eenmaal voorbij het overgangsritueel van de kipnugget, vergezelden onze kinderen ons op de reis. Hoewel we allemaal onze eigen voorkeuren hebben, alle kijk uit naar Beef Wellington als onze kerstavondtraditie. Mijn oudste, die nu aan die andere kust woont, heeft zelfs zo vaak om het recept gevraagd dat ze haar eigen exemplaar van De nieuwe basis dit jaar cadeau. Gezien hoe gescheurd die originele paperback is, ga ik zelfs voor de hardcover-editie.

Je kunt dat heilige Beef Wellington-recept hieronder vinden. En als je geweldige rode wijnen wilt vinden, zijn hier een paar favorieten die we deze week presenteren.

Proost op feestdagen en familietradities.

De taxi’s

Istro Trio

Aroma’s van gerookte walnoot en sappige zwarte kersen leiden tot rijpe pruimensmaak en een satijnzacht mondgevoel in deze Cabernet Sauvignon uit Californië. Dit is een van die taxi’s die zijn mannetje kan staan ​​als solist, maar het brengt ook synergie met zich mee wanneer het wordt gecombineerd met een eenvoudig diner van bordeauxrood, knapperig stokbrood en romige boter.

Tesca Trio

Deze klassieke, volle Californische Cabernet Sauvignon is elegant en soepel, met lagen van rijk braamfruit. Een verfijnde mix van koele minerale elegantie en een overvloedig karakter van donkere bessen, ideaal om te combineren met Amerikaanse gerechten, zoals gegrilde kip of een rek met gegrilde ribben.

Pierce Canyon Trio

Deze Cabernet uit de centrale kust van Californië heeft een diepe en evenwichtige zuurgraad met aroma’s van gedroogde kersen, cederhouten sigarenkistjes en een vleugje zwarte pruim. In de mond balanceren aroma’s van bramenjam en geroosterde walnoten de vanilletonen die zijn verkregen door de Franse eikenveroudering.

California Cabernet Trio

Kunt u niet beslissen? Of misschien ben je nieuw in de grote-jammy-cab bandwagen. Overweeg een gemengd trio. Dit is een geweldige manier om uw eigen wijnproeverij te doen en erachter te komen wat u zo leuk vindt aan elke Cabernet. Het California Cabernet Trio omvat Istro, Tesca en Pierce Canyon.

De Pinot Noirs

Oprichters Vine Trio

Een bijzonder soepele en veelzijdige Pinot Noir voor wie houdt van de complexiteit van een rode wijn en een zuivere afdronk. Zachte, gedroogde pruimen, robijnrode grapefruit en sappige aardbeienaroma’s komen aan het licht in de diepe magenta rand van deze granaatschenkel. Gegarneerd met tonen van vanille en nootmuskaat – en misschien zelfs een vleugje warme cacao – is dit echt een Pinot voor vier seizoenen. Licht genoeg voor een zomerse picknick, maar met genoeg karakter om stevige wintergerechten te doorstaan.

La Crema Monterey Trio

Dieprode kersen en zwarte pruimen geaccentueerd met verse rode frambozen vormen het decor voor deze verfijnde La Crema Pinot. De subtiele tonen van sassafras en bakkruiden ronden deze complexe en medium-bodied schenking af. Genoeg panache voor pittige, garlicky gerechten, maar gaat ook goed samen met een eenvoudig bereide gebraden kip.

West Coast Pinot Noir Trio

Dit weelderige trio Pinot Noirs verkent de westkust, van het zuiden van Napa-Sonoma tot in de heuvels van Oregon. Het West Coast Pinot Noir Trio bestaat uit:

hoofdstel

Deze premium Pinot uit de Columbia Gorge, gerijpt in nieuw Frans eikenhout, opent met aroma’s van houtviolet en cacao en onthult aroma’s van zwarte kers en kruiden. Omlijst door stevige tannines en indrukwekkend aanhoudende, past deze Pinot Noir uitzonderlijk goed bij gegrilde groenten, in kruiden geroosterde varkenshaas, zwartgeblakerde kip of in de oven gebakken zalmfilets.

Adelsheim Baanbrekend

Van de heuvels van de Chehalem Mountains, Oregon komt de zijdezachte Adelsheim Breaking Ground Pinot. De uitgebalanceerde basis van zwarte kersen en aarde wordt getemperd tot een soepele afdronk met 11 maanden rijping in Franse eikenhouten vaten. Toegewijd aan de gezondheid van de planeet Aarde op de lange termijn, is Adelsheim een ​​LIVE-gecertificeerde duurzame wijnmakerij.

Etude

Soepel en elegant, deze Pinot van Etude komt uit Carneros – het zuidelijkste punt van de Sonoma- en Napa-valleien. De topografie is zeer geschikt voor het kweken van Pinot Noir, aangezien de baaiwinden en rollende mist de temperatuur koel houden. De lagen donkere kersen, zoete aarde en aangrijpende kruiden in deze Bourgondische stijl toveren een perfecte granaattint om te combineren met verfijnde klassiekers zoals lamsrack, Lobster Thermador en Beef Wellington.

Beef Wellington voor twee

Van Het nieuwe basiskookboek

½ tl grofgemalen zwarte peper

½ tl zout

¼ tl gedroogde tijmblaadjes, verkruimeld

2 tournedos rundvlees (elk 6 oz)

1 tl Dijon-mosterd

1 EL ongezouten boter

¼ kopje champignons in pot (recept volgt)

1 vel diepgevroren bladerdeeg, 10 x 8 inch, 1/8 inch dik, ontdooid

1 ei

1 tl melk

 1. Verwarm de oven voor op 425 ° F.
 2. Meng de peper, het zout en de tijm in een kleine kom. Wrijf de tournedos aan alle kanten in met de mosterd en strooi het kruidenmengsel erover.
 3. Smelt de boter in een kleine koekenpan en schroei de tournedos aan alle kanten ongeveer 5 minuten dicht. Koel af tot kamertemperatuur.
 4. Schik de tournedos op een kleine bakplaat en bedek ze met de potchampignons.
 5. Knip twee cirkels van 4 tot 5 inch uit. Drapeer elk over een van de tournedos en knijp de randen op vier of vijf plaatsen om de tournedos te omsluiten. Mix de eieren en de melk en smeer dit glazuur over het deeg. Versier de bovenkanten met uitsparingen gemaakt van bladerdeeg, indien gewenst.
 6. Bak 15 minuten voor medium-rare. Serveer onmiddellijk.

2 porties

Paddestoelen in pot

Van Het nieuwe basiskookboek

Hun opmerking: maak dit de dag waarop u het wilt serveren – het zal niet langer dan een dag duren.

Mijn opmerking: ik heb de stappen met betrekking tot dit gerecht als voorgerecht tussen haakjes gezet. Het recept levert 2 kopjes op. Het recept van Beef Wellington vraagt ​​om ¼ kopje. Probeer het recept te halveren of in vieren te delen. Beter nog, maak er een etentje van en vermenigvuldig het recept van Beef Wellington dienovereenkomstig!

5 TBS ongezouten boter

1/3 kop gehakte sjalotten

1/3 kop fijngehakte prei, alleen het witte gedeelte

2 teentjes knoflook, fijngehakt

8 oz gekweekte champignons, fijngehakt

2 tl verse tijmblaadjes

10 oz verse shiitake-paddenstoelen, stelen verwijderd (reserveren voor een ander gebruik), fijngehakt

1 EL fijngesneden verse bieslook

½ tl zout

Versgemalen zwarte peper, naar smaak

[Toast points, for serving]

 1. Smelt 2 eetlepels boter in een koekenpan van 10 inch. Roer de sjalotten, prei en knoflook erdoor. Kook op laag vuur tot het doorschijnend is, 5 minuten.
 2. Voeg de gekweekte paddenstoelen en de tijm toe. Kook, af en toe roerend, tot de paddestoelvloeistof is verdampt en het mengsel net vochtig is, 10 minuten. Breng het mengsel over in een kom.
 3. Voeg de resterende 3 eetlepels boter toe aan de pan en roer de shiitake-paddenstoelen erdoor. Kook, roer, tot ze net aan de pan beginnen te kleven, 5 minuten.
 4. Giet alle sappen die zich in de kom hebben opgehoopt weg en voeg de shiitakes toe aan het paddenstoelenmengsel. Roer goed en breng op smaak met de bieslook, zout en peper. [Serve at room temperature accompanied by fresh
  toast points.]

2 kopjes

creditSource link

We zullen blij zijn om uw mening te zien

Leave a reply

Bruegel-Marolles
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
 • Cameras (0)
 • Phones (0)
Compare