Holiday Wines Part I – De Chardonnay Line Up

SaveSavedRemoved 0
Deal Score0
Deal Score0

Voor je het weet is Thanksgiving er! Naast alles waar ik dankbaar voor ben, zet dit me aan het denken over wijn. En avondeten. Onze tafel telt meestal meer dan 30. Het is bekend dat we drie kalkoenen hebben (geroosterd, gegrild en gefrituurd) en iedereen draagt ​​zijn favoriete bijgerechten bij.

Veel wijnen passen goed bij kalkoen, maar als het gaat om het Thanksgiving-diner, gebeurt er zoveel meer! Een prachtig geroosterde vogel mag dan centraal staan ​​aan de buffettafel, maar bij de maaltijd zelf draait het allemaal om de zijkanten. We hebben de neiging om onze borden te overladen met die geliefde bijgerechten – verdringing die kalkoen in een mengelmoes van fantastische smaken, texturen en kleuren heeft gesneden. Dat is precies waar traditie langzaam verandert en ten goede groeit.

Ik bedoel, voordat JoJo meedeed aan onze Thanksgiving-viering, hadden we geen kaasachtige maïs met jalapeños aan tafel. Nu is haar Texaanse invloed een integraal onderdeel van onze jaarlijkse traditie. Voor mij was het een voor de hand liggende zet om wat pittige, romige maïs in de aardappelpuree en jus te duwen, maar toen oom Fran’s bitterzoete sinaasappel-cranberrychutney zich vermengde. . . een serendipitous smaakbom!

Chardonnay is absoluut een van de favorieten voor het Thanksgiving-diner. Het is veelzijdig en toch vertrouwd. En het is bekend dat Chardonnay goed samenspeelt met anderen. Of je dit jaar nu een diner serveert of een mooie fles wilt schenken aan je gastheren, hier is een gids voor enkele van onze favoriete Chardonnay-trio’s voor 2020.

Lichtere Chardonnay Trios

Voor mildere gerechten raden we een lichtere Chardonnay aan. Denk aan klassiek kalkoendiner met eenvoudig bereide groentegerechten, ambrosiasalade en Parker House-broodjes. We denken dat deze Chardonnays een mooie combinatie bieden van verfrissende fruitkrokantheid en zachte mineraliteit om mooi te combineren met een klassieke Thanksgiving-maaltijd.

Illario #28769

Bandon Hills #28764

Bolder Chardonnay Trio’s

Als JoJo komt eten met haar jalapeño-gekruide kaasachtige maïs, wil je misschien een gewaagdere Chardonnay overwegen. De geroosterde tonen en romige afwerkingen van deze wijnen op eikenhouten vaten zullen mooi staan ​​op een meer smaakvolle buffettafel. Had ik het al over de gefrituurde kalkoen van neef George of de zoete aardappelen met bourbonglazuur van Ron?

FourPost Chardonnay #28763

Kendall Jackson Vintners Reserve #28615

Bread and Butter California Chardonnay #28652

Gemengd Chardonnay Trio

CA & WA Chardonnay #28656

Californische & Oregon Chardonnay #28661

Californische Chardonnay #28677

Thanksgiving 2020 wordt kleiner, maar we zullen nog steeds enkele favoriete tradities opnemen. Ik heb online een gebruikte friteuse gevonden en die gaat mijn zoon eens proberen. (We bestellen een gerookte kalkoen als back-up voor het geval dat. Ik heb het gevoel dat neef George het een stuk gemakkelijker heeft gemaakt om een ​​kalkoen te frituren dan het in werkelijkheid is!) Er zullen niet zoveel kanten zijn als gewoonlijk, maar ik zal zeker JoJo’s jalapeño-gepunte kaasachtige maïs maken. Jarenlang nam ik met zijn zegen de bijdrage van oom Fran’s sinaasappel-veenbessenchutney over. Dus die heerlijke trifecta hap komt eraan.

De omvang van onze bijeenkomst zal kleiner zijn, maar Thanksgiving zal hetzelfde zijn: lekker eten, goede wijn en zoveel om dankbaar voor te zijn.

creditSource link

We zullen blij zijn om uw mening te zien

Leave a reply

Bruegel-Marolles
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Cameras (0)
  • Phones (0)
Compare