5 handige tips voor een soepele terug naar school overgang

SaveSavedRemoved 0
Deal Score0
Deal Score0

5 handige tips voor een soepele terug naar school overgang

Vind handige tips voor ouders en kinderen om zich sociaal en emotioneel voor te bereiden op terug naar school 2021-2022.

Nu het einde van de COVID-19-pandemie nog niet in zicht is, blijft school voor uitdagingen, zorgen en onvoorspelbaarheid zorgen. Het terug naar school-seizoen 2021-2022 is anders dan alle andere, vooral voor kinderen die het hele schooljaar 2020-2021 op afstand of hybride hebben geleerd. En zelfs voor kinderen die vorig jaar persoonlijk naar school gingen, kan het inruilen van een lui zomerschema voor een gestructureerde schooldag moeilijk zijn voor kinderen van alle leeftijden.

Daarom hebben we enkele geweldige tips voor ouders en kinderen samengesteld om de overgang van 2021-2022 terug naar school zo soepel mogelijk te laten verlopen.

1. Maak kinderen enthousiast over terug naar school

Er is geen betere manier om kinderen enthousiast te maken om weer naar school te gaan dan door aan te kondigen dat het tijd is om terug naar school te gaan winkelen! Laat de kinderen hun eerste schooldagoutfits, een nieuwe rugzak, schoolspullen en leerbenodigdheden uitzoeken.

Kinderen het nieuws vertellen dat de zomer bijna voorbij is, is nooit gemakkelijk. Een winkeluitje terug naar school zal de klap verzachten door kinderen eraan te herinneren dat er een fris, nieuw jaar voor de deur staat met eindeloze mogelijkheden voor de boeg! Als ze hun favoriete schoolspullen, outfits en meer uitkiezen, krijgen ze het idee om terug naar school te gaan beter voor de dag. Je kunt ook manieren vinden om plezier te hebben met je eerste schooldagfoto’s!

2. Bespreek de zorgen, zorgen en angsten van kinderen

Het is belangrijk om de gevoelens van uw kind over het virus, school, vrienden of iets anders waar ze zich zorgen over te maken te valideren. Zorg ervoor dat je luistert, vragen stelt en een positieve toon zet. Geef uw kinderen voldoende gelegenheid om over deze dingen te praten, hun ideeën naar voren te brengen en vooral, u te laten weten hoe ze zich voelen.

Ouders, grootouders en andere naaste familie moeten helpen een positieve, bemoedigende houding aan te nemen over COVID-19 en hoe dit kinderen zal beïnvloeden in het schooljaar 2021-2022. Wees eerlijk tegen je kinderen, maar verzeker ze ook dat ze veilig en gelukkig zullen zijn op school. Natuurlijk is het dragen van een masker niet het beste, maar de meeste jongere kinderen zien het niet als iets negatiefs totdat ze van iemand anders horen dat het wel zo is. Het punt is dat de meeste kinderen sponzen zijn en de houdingen en gedragingen die ze om zich heen zien, in zich opnemen. Een positieve, bemoedigende toon zetten is echt de sleutel voor het schooljaar 2021.

Hulp bij terug naar school COVID-zorgen en angsten

3. Ga terug naar school routine

Het oefenen van je ochtend- en naschoolse routines is een geweldige manier om stress te verminderen en de eerste paar dagen van school soepeler te laten beginnen. Breng het hele gezin in een back-to-school-mentaliteit door de beste routine voor iedereen uit te zoeken – ja, zelfs ouders! Dit kan het aanpassen van de wektijden inhouden, het maken van checklists of grafieken voor kinderen en het aanmoedigen van onafhankelijkheid (daarover hieronder meer).

Zorg ervoor dat u en uw kinderen de gewoonte hebben om de avond van tevoren zoveel mogelijk voor te bereiden. Dit omvat outfits, rugzakken, lunches en al het andere dat ‘s ochtends nodig is. Het toevoegen van een bedtijdroutine met een consistent slaapschema kan ook nuttig zijn, en het zal ervoor zorgen dat iedereen voldoende slaap krijgt.

Terug naar school routine krijgen

4. Stel kinderen klaar voor academisch en sociaal succes

Na zoveel tijd weg te zijn geweest van een typische schoolomgeving, moeten sommige kinderen zich misschien aanpassen aan het nieuwe tempo van een klaslokaal. Dit is het perfecte moment om meer onafhankelijkheid te stimuleren. Begin door kinderen meer dingen te laten doen waar u alleen maar bij helpt, zoals aankleden, tanden poetsen, douchen, enz. Voeg dan wat verantwoordelijkheden toe, zoals de hond voeren, de was opvouwen of eenvoudige huishoudelijke taken die ze zelfstandig kunnen uitvoeren .

Het is ook nuttig om wat sociale activiteiten toe te voegen door middel van gestructureerd en ongestructureerd spelen. Profiteer van het zomerse weer om kinderen naar het park te brengen of maak een speelafspraakje waar kinderen weer contact kunnen maken met leeftijdsgenoten voordat ze naar school gaan. Kinderen zullen plezier hebben en ze zullen meer zelfvertrouwen krijgen. Het is een geweldige manier om ze enthousiast te maken voor het nieuwe schooljaar!

Voorbereiding op Back to School 2021-2022

5. Vraag indien nodig hulp

Er is geen draaiboek voor het opvoeden van kinderen tijdens een pandemie. Niemand heeft alle antwoorden, maar dat betekent niet dat je het alleen moet doen. Als uw kind hulp nodig heeft, neem dan contact op met de school, de leerkracht van het kind, de schoolmaatschappelijk werker of de counselor, of zelfs hun kinderarts. Kijk of uw schooldistrict of gemeenschap middelen, speciale programma’s of seminars aanbiedt die ouders kunnen helpen om met hun kinderen te praten over terug naar school gaan, met advies over het aanpakken van angsten en zorgen in verband met COVID.

Het belangrijkste voor ouders is om het gesprek gaande te houden. Help uw kinderen om de overgang naar school soepel te laten verlopen door eventuele kriebels op de eerste dag die ze misschien al lang van tevoren hebben te kalmeren. Vraag uw kinderen hoe ze het vinden om weer naar school te gaan en of er iets is waar ze zich zorgen over maken, zoals het rijden met de schoolbus of navigeren door het schoolgebouw. Je kunt hun zenuwen kalmeren door alles uit te leggen of ze op proef te laten gaan voordat de school begint, zodat ze weten wat ze kunnen verwachten.

Het opbouwen van vertrouwen en positiviteit zal een grote bijdrage leveren aan een goede start van het schooljaar 2021-2022!

Deel uw terug naar school-tips voor 2021-2022

Wat zijn nog meer goede manieren om je voor te bereiden op een succesvol schooljaar? Deel uw beste tips en advies voor terug naar school in de opmerkingen of op sociale media met #2021BackToSchool.

.

creditSource link

We zullen blij zijn om uw mening te zien

Leave a reply

Bruegel-Marolles
Logo
Compare items
  • Cameras (0)
  • Phones (0)
Compare